Ponovo kamenovane prostorije LSV u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 01. 2013. | Komentara: 0

Ponovo kamenovane prostorije LSV u Pančevu

PANČEVO - Prostorije Gradskog odbora Lige socijaldemokarata Vojvodine u Pančevu noćas su ponovo kamenovane. Ovo je ujedno 15 napad na LSV u Pančevu.

LSV

Samo u oktobru ih je zabeležno tri, zbog čega je LSV održala i protest ispred policijske uprave. Odmah zatim usledio je novi napad.
Marta prošle godine, nakon što su obijene prostorije Lige u pančevu, predsednik LSV je pisao ministru policije Ivici Dačiću tražeći reakciju.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je 12. januara ove godine pisao premijeru Ivici Daćiću i prvom potpredsedniku vlade tražeći da se pronađu vinovnici svih napada na Ligu u protekle tri godine, od kojih je najviše bilo u Pančevu ili da se jasno kaže da država nije u stanju da garantuje bezbednost svim svojim građanima, bez obzira na njihovo političko opredeljenje i da ligaši i ligašice mogu i moraju sami da brinu o sebi i svojoj bezbednosti.
- Odgovora još nema. Ili je možda današnje kamenovanje odgovor – rekla je portparolka LSV, Marinika Čobanu, u obraćanju medijima nakon ovog incidenta.

Ona je ovaj napad dovela u direktnu vezu i sa inicijativom odbornika LSV u Pančevu za smenu gradonačelnika, dr. Svetozara Gavrilovića iz Socijalističke partije Srbije.
- Kao što se policija u Pančevu već dugo ne meša u svoj posao i ćuti na kontinuirane napade na sedište LSV, tako i njen gradonačelnik ne dolazi na posao već više meseci. Atmosfera u gradu je naročito bila uzavrela nakon sinoćnje emisije na Televiziji Pančevo. U toj emisiji, ligaši su ukrstili argumente sa predstavnicima vladajuće koalicije u gradu (SNS, SPS i URS) i bilo je jasno da smo u pravu kada kažemo da posao gradonačelnika nije da bude dobar čovek, niti da upravlja bolnicom, već da izvršava desetine nadležnosti za koje je odgovoran po Zakonu o lokalnoj samoupravi - objasnila je Čobanu.
- O haosu u ovom gradu dovoljno govori i objavljena informacija o raspuštanju Gradskog odbora SPS takodje pre dva dana, odmah nakon podnošenja Inicijative za smenu gradonačelnika iz njihovih redova. Jasno je pritom da odbornicima SNS i URS u potpunosti odgovara slab gradonačelnik, dok mu oni iza leđa zapošljavaju desetine svojih partijskih drugova i kroje pančevački budžet po direktivama iz Beograda, pa čak i gradske većnike i direktore javnih preduzeća u Pančevu dovode iz Beograda - istakla je ona.
- Inicijativa za smenu gradonačelnika Pančeva, iza koje je stala jedna trećina odbornika Skupštine grada Pančeva, ozvaničena je i na osnovu Statuta grada, te se u roku od 15 dana mora sazvati sednica lokalnog parlamenta sa ovom tačkom dnevnog reda. Kamenovanje prostorija LSV to sigurno neće sprečiti – poručila je Čobanu.
 
(BILSV, 25.01.2013.)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook