Ponovo kamenovane prostorije LSV u Pančevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 01. 2013. | Komentara: 0

Ponovo kamenovane prostorije LSV u Pančevu

PANČEVO - Prostorije Gradskog odbora Lige socijaldemokarata Vojvodine u Pančevu noćas su ponovo kamenovane. Ovo je ujedno 15 napad na LSV u Pančevu.

LSV

Samo u oktobru ih je zabeležno tri, zbog čega je LSV održala i protest ispred policijske uprave. Odmah zatim usledio je novi napad.
Marta prošle godine, nakon što su obijene prostorije Lige u pančevu, predsednik LSV je pisao ministru policije Ivici Dačiću tražeći reakciju.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je 12. januara ove godine pisao premijeru Ivici Daćiću i prvom potpredsedniku vlade tražeći da se pronađu vinovnici svih napada na Ligu u protekle tri godine, od kojih je najviše bilo u Pančevu ili da se jasno kaže da država nije u stanju da garantuje bezbednost svim svojim građanima, bez obzira na njihovo političko opredeljenje i da ligaši i ligašice mogu i moraju sami da brinu o sebi i svojoj bezbednosti.
- Odgovora još nema. Ili je možda današnje kamenovanje odgovor – rekla je portparolka LSV, Marinika Čobanu, u obraćanju medijima nakon ovog incidenta.

Ona je ovaj napad dovela u direktnu vezu i sa inicijativom odbornika LSV u Pančevu za smenu gradonačelnika, dr. Svetozara Gavrilovića iz Socijalističke partije Srbije.
- Kao što se policija u Pančevu već dugo ne meša u svoj posao i ćuti na kontinuirane napade na sedište LSV, tako i njen gradonačelnik ne dolazi na posao već više meseci. Atmosfera u gradu je naročito bila uzavrela nakon sinoćnje emisije na Televiziji Pančevo. U toj emisiji, ligaši su ukrstili argumente sa predstavnicima vladajuće koalicije u gradu (SNS, SPS i URS) i bilo je jasno da smo u pravu kada kažemo da posao gradonačelnika nije da bude dobar čovek, niti da upravlja bolnicom, već da izvršava desetine nadležnosti za koje je odgovoran po Zakonu o lokalnoj samoupravi - objasnila je Čobanu.
- O haosu u ovom gradu dovoljno govori i objavljena informacija o raspuštanju Gradskog odbora SPS takodje pre dva dana, odmah nakon podnošenja Inicijative za smenu gradonačelnika iz njihovih redova. Jasno je pritom da odbornicima SNS i URS u potpunosti odgovara slab gradonačelnik, dok mu oni iza leđa zapošljavaju desetine svojih partijskih drugova i kroje pančevački budžet po direktivama iz Beograda, pa čak i gradske većnike i direktore javnih preduzeća u Pančevu dovode iz Beograda - istakla je ona.
- Inicijativa za smenu gradonačelnika Pančeva, iza koje je stala jedna trećina odbornika Skupštine grada Pančeva, ozvaničena je i na osnovu Statuta grada, te se u roku od 15 dana mora sazvati sednica lokalnog parlamenta sa ovom tačkom dnevnog reda. Kamenovanje prostorija LSV to sigurno neće sprečiti – poručila je Čobanu.
 
(BILSV, 25.01.2013.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook