Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Prvi energetski efikasan vrtić u Žablju

ŽABALJ - Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Nenad Stanković pohvalio je Predškolsku ustanovu „Detinjstvo“ iz Žablja jer je to prva ustanova koja je realizovala bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta povećanja energetske efikasnosti u objektima javne namene.

LSV

U vrtiću „Detinjstvo“ je sredstvima sekretarijata i Opštine Žabalj zamenjena fasadna stolarija. Prema rečima direktorke „Detinjstva“ Svetlane Boškov, staroj stolariji su dotrajali mehanizmi za otvaranje i zatvaranje, kao i sama konstrukcija, a na novu se čekalo više od deset godina.

Pokrajinski sekretar je u pratnji predsednika opštine Čedomira Božića i predsednika Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Jovana Panića obišao radove i tom prilikom su konstatovali da će se na ovaj način ostvariti velika ušteda u grejanju i hlađenju objekta, a istovremeno će biti povećana bezbednost dece u ustanovi.

Podsetimo, zbog većeg interesovanja roditelja i povećanog broja upisane dece, početkom školske godine je u vrtiću „Maslačak“ u Gospođincima počela da radi nova grupa u kojoj boravi 29 mališana, uzrasta od tri do pet godina. Kako navode u PU „Detinjstvo“, vaspitači su prošle godine jednom nedeljno održavali "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

(BILSV, 18.09.2015)




Odbori LSV | Sreda, 24. 06. 2020. | Komentara: 0

LSV podbacila na izborima

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i nosilac liste koalicije Vojvođanski front za Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da je LSV podbacila na izborima i da za to ima više razloga.
Odbori LSV | Utorak, 16. 06. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za pobedu!

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine donose Zrenjanincima dobru vest! Dobra vest je da je vreme za pobedu! 
Odbori LSV | Nedelja, 14. 06. 2020. | Komentara: 0

Prioriteti Novog Sada: gradska bolnica i završetak izgradnje prečistača otpadnih voda

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, juče posle podne su ponovo razgovarali sa građanima i građankama Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook