Puna plata za trudnice i u Kovačici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 10. 01. 2014. | Komentara: 0

Puna plata za trudnice i u Kovačici

KOVAČICA - Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Kovačica usvojen je predlog odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine da sve zaposlene trudnice za vreme trudničkog bolovanja dobijaju punu platu. U budžetu opštine Kovačica je otvorena nova pozicija sa koje će se isplaćivati nedostajućih 35 odsto do pune zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSVOpština Kovačica je pre 10 godina imala skoro 28.0000 stanovnika, dok danas taj broj ne doseže 25.000 građana.

- Za prethodnih 10 godina opština Kovačica je izgubila oko 10 odsto stanovnika, što znači da faktički opština gubi jedan procenat stanovništva godišnje. Teška ekonomska situacija kao i površna i neodgovorna politika Vlade Republike Srbije po pitanju planiranja porodice, dovela je do smanjenja celokupnog nataliteta i zbog toga Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da je podrška porodici od strane opštine Kovačica od velikog  značaja – navodi se u saopštenju ligaša iz Kovačice. Oni ističu da je ovakav vid podrške, koji budžetu Kovačice neće predstavljati veliko opterećenje, više nego značajan za sve mlade porodice u toj opštini.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je dosad kroz čitav niz inicijativa na lokalnom nivou pokušala da pomogne trudnicama i porodiljama na celokupnoj teritoriji AP Vojvodine, nakon čega su neke lokalne samouprave na incijativu LSV donele odluke o različitim vrstama pomoći trudnicama i porodiljama.

(BILSV, 10.01.2013)



Odbori LSV | Sreda, 05. 07. 2023. | Komentara: 0

Kikinda ima samo 32.000 stanovnika, oko 11.000 manje nego 1991.

Pozivajući se na zvanične podatke Zavoda za statistiku Republike Srbije, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić ukazao je na zabrinjavajuće brojke koje se odnose na broj stanovnika Kikinde i devet okolnih sela.
Odbori LSV | Utorak, 04. 07. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninci opet moraju da plaćaju cenu lošeg upravljanja zrenjaninske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani najoštrije osuđuje potpunu otuđenost predstavnika aktuelne gradske vlasti od potreba i interesa građana Zrenjanina.
Odbori LSV | Subota, 01. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: Lokalne samouprave su žrtve centralizacije

Komentarišući predlog odluke o rebalansu budžeta grada Zrenjanina, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ukazao je na katastrofalno stanje u budžetskom sistemu Republike Srbije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook