Puna usta praznog patriotizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Zrenjanin, 27. decembar 2023 - Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.

LSV

Zrenjaninski naprednjaci istakli su zavidan broj državnih zastava duž magistrale koja prolazi kroz grad, ali nisu bili dovoljno vredni da vode računa o izgledu tih zastava te su one sada oštećene i pohabane, dok se u katastrofalnom stanju nalaze i zastave na kružnim tokovima (videti slike).

Na taj način prekšili su član 6. Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne, te po članu 42. pomenutog zakona podležu novčanoj kazni od 40.000 do 400.000 dinara.

Ovo se od njih moglo očekivati jer posle višemesečnog kršenja Ustava Srbije i Statuta Vojvodine po pitanju isticanja pokrajinske zastave na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, oni pokazuju isti, sramotan, odnos i prema državnim simbolima.

Smatramo da je to pre svega velika sramota, a zatim i dokaz nesposobnosti gradske vlasti. Ovo je takođe samo još jedan pokazatelj da su naprednjacima samo puna usta priče o patriotizmu, dok stvarne brige o gradu i građanima nema, pa čak ni na ovako jednostavnim primerima.

Izbori su prošli, zrenjaninski naprednjaci su se naobećavali do mere da bi im i grof Potemkin zavideo. Stvarnost je, na žalost građana Zrenjanina koji su taoci ove bahate vlasti, drugačija. Voda koju su najavili pred izbore, ne samo da nije za piće nego je dan posle izbora iz slavina potekao mulj ili nije izlazilo ništa. Ulice u gradu su noću mračne i podsećaju na scene iz horor filmova.

Kako da očekujemo da brinu o podizanju standarda i kvaliteta života građana kada nisu u stanju da poštuju osnovna pravila o isticanju državne zastave.

Zato se njihova bahatost i nebriga o javnom interesu i interesima građana mora prekinuti i to će građani Zrenjanina i učiniti na proleće.


Bojana Begović
predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine- VOJVOĐANI
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook