Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 12. 2020. | Komentara: 0

Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Novi Sad, 03. decembar 2020 - Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana, poručio je predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić prilikom susreta sa predstavnicima Udruženja „Čepom do osmeha“.
 
LSV

Tom prilikom Grujičić je predstavnici Udruženja „Čepom do osmeha“ Miljani Papović predao pet džakova plastičnih čepova, koje je Gradski odbor LSV Novi Sad prikupio u proteklih mesec dana.

Podsetimo, Gradski odbor LSV Novi Sad pridružio se akciji „Čepom do osmeha“ 3. novembra i pozvao građane da čepove od plastične ambalaže donesu svakog radnog dana od 10 do 17 časova u prostorije GrO LSV NS na Trgu mladenaca 10, ili direktno u prostorije Udruženja „Čepom do osmeha“ u Ćirpanovoj ulici 25.

Pored toga, radi lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad priprema inicijativu za obaranje ivičnjaka na javnim površinama u gradu gde to do sada nije učinjeno i već mesec dana od građana prikuplja informacije o lokacijama za to.

- Pozivamo građane da nam i dalje - lično u prostorijama stranke, zatim putem naših Fejsbuk (@LigaNS), Instagram (@lsvnovisad) i Tviter naloga (@LSV_NS) ili na adresu [email protected]  - prijave lokacije na kojima je potrebno obaranje ivičnjaka. Prikupljeni predlozi za obaranje ivičnjaka biće sistematizovani i prosleđeni nadležnim gradskim institucijama - poručio je Mirko Grujičić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva i Marton održali javni čas o antifašizmu

ZRENJANIN - Potpredsednica Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton održali su danas, učenicima Zrenjaninske gimnazije u Gradskoj kući u Zrenjaninu, javni čas posvećen antifašizmu.
Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.
Odbori LSV | Sreda, 28. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

NOVI SAD - Članice I članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očistili su danas tablu na ulazu u grad na kojoj je pre nekoliko dana neko sprejom preškrabao natpis Ujvidek.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook