Saga o zrenjaninskoj vodi kao loša horor serija koja se ne završava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 04. 04. 2023. | Komentara: 0

Saga o zrenjaninskoj vodi kao loša horor serija koja se ne završava

Zrenjanin, 04. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika zrenjaninske vlasti hitan odgovor na pitanje šta se dešava sa zdravom pijaćom vodom u Zrenjaninu, budući da je rok za obezbeđivanje “tehnički ispravne vode” ovih dana istekao.

LSV

Naime, u julu 2022. godine u Vladi Republike Srbije predstavnici Grada i JKP-a "Vodovod i kanalizacija" potpisali su Ugovor o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće sa kompanijom "Metito" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Tada je premijerka Brnabić izjavila da će stanovnici Zrenjanina u prvom kvartalu 2023. dobiti tehnički ispravnu vodu, a u prvom kvartalu 2024. godine i vodu za piće.

Taj datum je upravo prošao, i svima nama koji živimo u Zrenjaninu i Vodovodu plaćamo tehnički neispravnu vodu, a u prodavnici kupujemo vodu za piće, jasno je da je reč o još jednom neispunjenom obećanju.

Prosto je neverovatno koliko donosioci odluka nemaju osećaja za odgovornost, koliko nemaju srama da se postide dok obećavaju građanima ono što neće ispuniti. Do sada niko nije odgovarao za brojne neuspehe, a silni novac građana je utrošen u propale projekte. 

Nažalost saga o zrenjaninskoj vodi je kao loša horor serija u deset sezona, gde svaka sezona počinje novim olakim obećanjima neodgovorne i bahate vlasti, a završava se scenom žednih Zrenjaninaca. Podsećamo, rokovi za izgradnju fabrike vode, koje je aktuelna vlast objavljivala, probijani su nebrojeno dugi niz godina. Naime, 2014. godine poništavaju ugovor sa nemačkom firmom „VTE Vasertehnik“ i potpisuju drugi, za prečišćavanje vode za piće, sa privatnom kompanijom „Grupo Zilio“. Kada, očekivano, propada i ovaj projekat, ugovor se raskida 2021. godine, i sledeće godine potpisuje se ugovor sa pomenutom kompanijom "Metito". Prvi rok dat tom prilikom upravo je istekao.

Više niko ne veruje da će Zrenjanin dobiti zdravu pijaću vodu, a građani sa kojima smo razgovarali su ili besni ili potpuno obeshrabreni.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se utvrdi ko je odgovoran što Zrenjaninci sada već 19 godina nemaju pijaću vodu.

Dejan Čapo

zamenik predsednika Liga socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook