Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Novi Sad, 29. mart 2024 - Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

LSV

Jučerašnji događaji na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kada je grupa mladića i devojaka, u majicama sa likovima osuđenih ratnih zlocinaca i kriminalaca, okupirala i blokirala rad celog fakulteta, ugrozili su bezbednost svih studenata, predavača ali i samu autonomiju Univerziteta. 

Uzvikivanjem parola i pretnji protiv profesora Gruhonjića, samo su dokazali da je to još jedan u nizu orkestriranih događaja koje ova vlast svesrdno podstiče. Ista vlast koja svakodnevno organizuje nasilje i širi mržnju u našem gradu, pokrajini i državi kako bi se zastrašivanjem pokušala održati na vlasti. Iako se, za sada, još samo šunjaju po haustorima i zvone na naša vrata izigravajući anketiranje, pitanje je dana kada će pokušati da nam upadaju u stanove i živote, ako budemo ćutali na sve ovo.

Kako sve više gube kontrolu nad manipulisanjem građanima, tako postaju sve agresivniji u svojim istupima.

Ni naši sugrađani, ni mi iz novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI. kao ni prijatelji iz drugih političkih stranaka koje nisu deo vladajućeg režima, nećemo dopustiti da se ovakvo nasilje proširi i postane svakodnevica u slobodarskom Novom Sadu.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook