SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2024. | Komentara: 0

SNP iliti Srpsko NAPREDNO pozorište

Novi Sad, 21. oktobar 2024 – Ako do sada ova vlast nije (a jeste!) demonstrirala dovoljno nakaradnog i podobnog zapošljavanja, uništavanja i zatiranja multikulturalnosti u Novom Sadu – sada je učinila dodatni napor te se još jednom otvoreno narugala svima koji žive u Novom Sadu, ali i šire, i svima koji su voleli i poštovali instituciju SNP-a (za neupućene, ako ima takvih, Srpskog narodnog pozorišta) i rado bili njegovi gosti.

LSV

Naime, imenovanjem Nikole Pejakovića – Kolje, „umetnika“ nadaleko poznatog i po izjavi da su „mešani brakovi nacistički proizvod jugoslovenskih komunista“, „umetnika“ kog se i rođeni bend odrekao zato što je dotični sklopio pakt sa ovom vlašću – za direktora Drame takve jedne institucije kao što je SNP i jednako skandalozna odluka o imenovanju promoterke lažnih karata za nepostojeći metro, A(n)drijane Krtolice, poznatije kao Aja Jung, za direktorku Baleta – dobro je da zgrada SNP-a još stoji na svom mestu (a dokle će – ne zna se).

SNP je pozorište svih Novosađana, građana Vojvodine i cele Srbije, pa i onih iz „mešovitih brakova“. To bi neko pod hitno morao da javi dotičnom direktoru Drame, ali i onima koji su ovakvu odluku doneli.

Da li je u pitanju namerno vređanje i razuma i osećanja svih Novosađanki i Novosađana, iživljavanje, otvoreni šamar i pokazivanje sile nametanjem ovakvih ljudi na ovako važne funkcije ili prosto šegačenje „jer im se može“ – odgovor je: I jedno i drugo!

Ovo je uvreda za sve koji ne podržavaju šovinističke istupe novog direktora Drame SNP-a, kao ni lik i (ne)delo nove direktorke baleta.

Unapred saosećamo sa svim zaposlenima SNP-a zbog nevolje koja ih je zadesila i izražavamo zabrinutost u pogledu izbora repertoara (uz opravdanu bojazan da li će prevagnuti heroinske ili pak klerofašističke teme), uz poruku da ćemo učiniti SVE da se što pre promeni vlast koja donosi ovakve, u najmanju ruku blasfemične odluke i da izdrže do slobode i pravične kazne za sve koji se ovako šegače sa glavnim gradom Vojvodine i svima nama.

Amin!

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Novi Sad




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook