Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.

 
- Predlog je stigao naprasito, samo dan pre isteka roka u kojoj je Skupština morala da ga donese, inače bi Sombor ostao bez određenih transfernih sredstava od republike i o tome nije bilo dovoljno vremena da se raspravlja, niti da se on popravi - kazao je Terzin za RTV. On je objasnio da je predlogom ponovo izostavljeno oko 700 hektara državne poljoprivredne zemlje iz licitacije i da će ta zemlja pripasti preduzeću Graničar iz Gakova, na ime stoke koju poseduje.
 
- Imamo opravdan razlog da sumnjamo da će nadležne institucije zbog toga osporiti predlog i da će Sombor ponovo upasti u vrzino kolo i da se licitacija opet neće sprovesti - istakao je šef odborničke grupe LSV u Skupštini Sombora.
 
On je dodao da Liga nije dobila odgovor na postavljena pitanja, zbog čega je bila uzdržana pri glasanju. Terzin je ocenio i da se lokalna samouprava vodila interesima pojedinaca, a ne građana i da ne postoji politička volja da se problem sa državnom poljoprivrednom zemljom u Somboru reši. Šef odborničke grupe LSV je podsetio da je Liga tražila i sazivanje hitne sednice lokalnog parlamenta, ali da ta inicijativa nije dobila potrebnu podršku drugih stranaka.
 
- Ja sam i tada, a i danas, tražio da lokalna samouprava traži od Vlade Srbije da obešteti budžet Sombora i zaista ne razumem zašto gradska vlast ne štiti lokalni budžet - dodao je Terzin.

(BILSV, 01.04.2016)



Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook