Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Somborska vlast pravi novi problem sa zemljištem

SOMBOR - Odbornici Skupštine Sombora usvojili su juče većinom glasova predlog Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, o čemu će se dalje izjašnjavati Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima šefa odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u somborskoj skupštini Zorana Terzina usvojenim predlogom otvara se mogućnost za stvaranje novih problema u Somboru.

 
- Predlog je stigao naprasito, samo dan pre isteka roka u kojoj je Skupština morala da ga donese, inače bi Sombor ostao bez određenih transfernih sredstava od republike i o tome nije bilo dovoljno vremena da se raspravlja, niti da se on popravi - kazao je Terzin za RTV. On je objasnio da je predlogom ponovo izostavljeno oko 700 hektara državne poljoprivredne zemlje iz licitacije i da će ta zemlja pripasti preduzeću Graničar iz Gakova, na ime stoke koju poseduje.
 
- Imamo opravdan razlog da sumnjamo da će nadležne institucije zbog toga osporiti predlog i da će Sombor ponovo upasti u vrzino kolo i da se licitacija opet neće sprovesti - istakao je šef odborničke grupe LSV u Skupštini Sombora.
 
On je dodao da Liga nije dobila odgovor na postavljena pitanja, zbog čega je bila uzdržana pri glasanju. Terzin je ocenio i da se lokalna samouprava vodila interesima pojedinaca, a ne građana i da ne postoji politička volja da se problem sa državnom poljoprivrednom zemljom u Somboru reši. Šef odborničke grupe LSV je podsetio da je Liga tražila i sazivanje hitne sednice lokalnog parlamenta, ali da ta inicijativa nije dobila potrebnu podršku drugih stranaka.
 
- Ja sam i tada, a i danas, tražio da lokalna samouprava traži od Vlade Srbije da obešteti budžet Sombora i zaista ne razumem zašto gradska vlast ne štiti lokalni budžet - dodao je Terzin.

(BILSV, 01.04.2016)



Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Odbori LSV | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Za razvoj sporta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na današnjoj konferenciji za novinare Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, temа je bilа trаnsformаcijа Sportskog sаvezа Zrenjanina (SSGZ) i njegove nove progrаmske аktivnosti, u sklаdu s promenаmа u sistemu funkcionisаnjа sportа u gradu, kao i predlozi za unapređenje rada u ovoj oblasti.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook