Somboru će država oteti 100 miliona dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 05. 06. 2013. | Komentara: 0

Somboru će država oteti 100 miliona dinara

SOMBOR - Ministar ekonomije teško će moći da objasni građanima Srbije šta je razlika između poreza i harača, jer su novi zakoni po nama upravo to – harač, a ne porez – ustvrdila je potpredsednica Gradskog odbora LSV Sombor Sanja Stojačić na konferenciji za novinare.

LSVLokalne samouprave se svode na kancelarije vlasti

– Nakon ukidanja parafiskalnih nameta, a sada i ovim zakonskim promenama, lokalne samouprave se svode praktično na kancelarije vlasti. Zakonom o porezu na imovinu kažnjavaju se gradovi, jer im se smanjuje mogućnost da se nadomesti manjak u budžetu koji će nastati usled promene zakona o porezu na dohodak građana. Time će veliki deo lokalnih samouprava doći u vrlo ozbiljne probleme – dodala je Stojačić.

Novim poreskim zakonima Somboru se otima 100 miliona dinara

Potpredsednik Gradskog odbora LSV Sombor Zoran Terzin je potvrdio da se u ovom slučaju radi pre o haraču nego o porezima, koji će prinuditi lokalne samouprave da urade rebalanse svojih budžeta u pravcu umanjenja svih pozicija. Po tim zakonima, gradu Somboru će biti oteto preko 100 miliona dinara iz budžeta i to na polovini fiskalne godine.

Po Terzinovim rečima Vojvodina će biti zakinuta za 3,5 milijarde dinara zbog izmena poreskih zakona i umanjenja ustupljenih prihoda. Zakonom koji se odnosi na smanjenje poreza na plate, pokrajinski budžet će biti zakinut za pola milijarde dinara, a po osnovu poreza na dobit preduzeća, pokrajina će ostati bez tri milijarde dinara. Ovim su narušene ustavne garancije o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine i LSV očekuje da država nadomesti taj gubitak.

(BILSV, 05.06.2013)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook