Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Stiže i drugi deo pomoći "Rusandi"

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, najavio je danas na konferenciji za novinare da će, zaslugom stručnog tima ovog Liginog Saveta, u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.

Vladimir Milosev

- Briga o Zrenjaninu i njegovim građankama i građanima podrazumeva i humanitarni rad, a kao rezultat dugogodišnje saradnje Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina sa onima koji žive u inostranstvu, u melenačku banju "Rusandu" svakog trenutka treba da stigne drugi deo humanitarne pomoći u vrednosti od 95 hiljada evra – rekao je Vladimir Milošev, dodajući da će ovog puta biti dopremljeno 59 kreveta sa dušecima, poklon bolnice St. Elisabeth iz Lajpciga.

- Sredstva za dopremanje obezbeđena su uz pomoć pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, odnosno uz pomoć Dušana Jakovljeva, potpredsednika Vlade AP Vojvodine. Ovom prilikom zahvaljujem i Ranku Balogu, Ligašu koji sada živi u Lajpcigu, uz čiju pomoć je Savet za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin uspeo da realizuje po drugi put ovako veliku stvar za grad Zrenjanin – istakao je Vladimir Milošev, predsednik Saveta.

Podsećamo, prvi deo pomoći u "Rusandu" stigao je uz pomoć zalaganja predstavnika GrO LSV Zrenjanin, odnosno njenog resornog Saveta. Tada je Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima dobila kontigent humanitarne pomoći u vrednosti od 114.000 evra iz centralne bolnice u Lajpcigu. Prvi od tri dela donacije, sastojao se od 47 bolničkih kreveta i dušeka, dva rendgena, ultrazvučnog aparata i bio je namenjen Odeljenju za intenzivnu negu, dok je sedam kreveta bilo ustupljeno Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.
Zahvaljujući saradnji Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin, Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, krajem prošle godine pomoć u vrednosti od 22.000 evra je stigla i iz austrijskog grada Bad Išla u OŠ „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu, „1. oktobar" u Botošu i Srednju elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla" u Zrenjaninu.  Vladimir Milošev kaže da ovo nije kraj međunarodne saradnje, jer će Liga, uz pomoć već ostvarenih kontakata, i dalje pomagati grad Zrenjanin. On je najavio da će treći deo pomoći Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima stići krajem ove godine.

(BILSV, 03.04.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook