Svake godine održavati neke izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Svake godine održavati neke izbore

ZRENJANIN – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da bi bilo idealno kada bi se u Srbiji svake godine održavali neki izbori. On je u rubrici „Sučeljavanje lista Zrenjanin istakao da se u zemljama sa dugom demokratskom tradicijom i stabilnim institucijama već decenijama znaju termini za održavanje izbora.

LSV
 
- Nažalost, u zemljama bez ozbiljne demokratske tradicije, veoma često, spoje se izbori na svim nivoima i dolazi do apsolutne dominacije takozvane velike politike, koja zaguši važna pitanja lokalnog ili pokrajinskog nivoa vlasti. Često imamo priliku da vidimo da se umesto o asfaltiranju lokalnog puta, ili o rešavanju problema divlje deponije, u kampanjama za lokalne izbore, govori o Kosovu ili drugim stvarima koje lokalne administracije ne rešavaju – naveo je on.
 
- Idealno bi bilo da se u Srbiji jedne godine održavaju izbori za predsednika Republike, jedne za državni parlament, naredne za pokrajinsku Skupštinu, a četvrte za lokalne organe vlasti. Samo tako bi se izbeglo poigravanje sa osnovnim principima demokratije – zaključio je Marton.
.
(BILSV, 18.12.2015)



Odbori LSV | Petak, 30. 07. 2021. | Komentara: 0

Odgovorni za sramotu u vezi pijaće vode u Zrenjaninu moraju u zatvor!

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da građanima saopšti ko će i kada vratiti sredstva koja su šest godina izdvajana iz gradskog budžeta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook