Tribina o zdravlju u Beočinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Tribina o zdravlju u Beočinu

BEOČIN - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin organizovao je nedavno u tom mestu tribinu povodom Svetskog dana zdravlja. Predavanje na temu "Preventiva i dijagnostika bolesti" održala je dr Živka Zubanov specijalista radiolog Vojne bolnice. Ona je istakla da je najbitnije da se bolest otkrije na vrame, kako bi lečenje bilo što uspešnije. To se, kako kaže, postže redovnim kontrolama. Kako je rečeno, postavljanjem dijagnoze bitno je kako će se dalje tok razvijati, odnosno šta je preporuka lekara da bi pregled što manje bio štetan po ljudsko zdravlje. Dr Živka Zubanov kaže i da su ultrazvučni pregledi mnogo bolji po čovekovo zdravlje nego rengenski, jer mogućnost zračenja je manja.

(BILSV, 18.04.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Preko 2.800 dela u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Na redovnoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Radovan Živankić, direktor Savremene galerije u tom gradu, rekao je da ta ustanova trenutno poseduje najveću zbirku savremene jugoslovenske umestnosti u Vojvodini, sa preko 2.800 dela: akvarela, grafika, uljanih slika.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 06. 2011. | Komentara: 0

Održane sportske igre sremačkih Ligaša

RUMA - Sremački Ligaši su se okupili i ove godine na zajedničkoj proslavi rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ovaj put datum je bio 25. jun, domaćin Opštinski odbor Ruma, mesto održavanja "Lovački dom" na Borkovačkom jezeru, a slogan ovogodišnjih igara bio je "Ko ti kriv što nisi Sremac".
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 06. 2011. | Komentara: 0

Tomaševac pobednik

ZRENJANIN - GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je drugi po redu "Ligaški kotlić", takmičenje u kuvanju riblje čorbe, na kojem je svoje kuvarsko umeće odmerilo 40 ekipa sa 130 kuvara i oko 350 učesnika. Pored ekipa Mesnih odbora Lige učestvovale su i gostujuće ekipe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook