Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 10. 2014. | Komentara: 0

Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

PANČEVO  – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov upitao je lokalnu vlast koliko je kompromisa za koje građani ne znaju, ako se i Novembarska nagrada dodeljuje uz kompromis.

LSV

- Nakon sednice Komisije, bili smo svedoci izjava kojima se potvrđuje dodela Novembarskih nagrada, kao i stav gradonačelnika o pritiscima na Komisiju. A rezultat je kompromis. Kao da se ništa nije desilo. Čak smo čuli i molbu zamenika predsednika Komisije da se o ovoj temi više ne raspravlja. Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom podvlači pitanje: Ako se ovako nešto dešava sa Novembarskom nagradom, šta se sve dešava u bitnim segmentima za funkcionisanje Grada, u sferi privrede, ekonomije i finansija, u segmentima u koje je uključen novac, i koliko je kompromisa za koje građani ne znaju – rekao je Veselinov.

Odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Vladan Keljević je rekao i da je Liga pokušala da, između dve sednice žirija za dodelu nagrada, dobije više informacija na sednici Skupštine Grada od gradonačelnika i zamenika predsednika žirija, ali bez uspeha. On je ocenio i da u vladajućoj koaliciji „duva velika promaja, da prljav veš izbija na površinu i da je ovo još jedan dokaz da je koalicija napravljena nakaradno“.

- Svako od nas treba da se zapita ko zapravo vodi ovaj grad. Da li svako može da vrši pritiske na nekog i da opet dođe do nekog cilja? To su reči prvog čoveka grada i zato je sve ovo i diglo veliku pompu, a posle, nakon ovakog kompromisa, po mom mišljenju vrlo sramnog, stvari se zataškavaju - naglasio je Keljević. Dodao je i da je očigledno da je trenutna vladajuća koalicija od početka stabilna po brojnosti i kada su njihove fotelje u pitanju, ali vrlo nestabilna kada je reč o bilo kojoj drugoj važnoj odluci.

(BILSV, 30.10.2014)




Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook