Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 10. 2014. | Komentara: 0

Truo kompromis gurnuo Novembarske nagrade Pančeva pod tepih

PANČEVO  – Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov upitao je lokalnu vlast koliko je kompromisa za koje građani ne znaju, ako se i Novembarska nagrada dodeljuje uz kompromis.

LSV

- Nakon sednice Komisije, bili smo svedoci izjava kojima se potvrđuje dodela Novembarskih nagrada, kao i stav gradonačelnika o pritiscima na Komisiju. A rezultat je kompromis. Kao da se ništa nije desilo. Čak smo čuli i molbu zamenika predsednika Komisije da se o ovoj temi više ne raspravlja. Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom podvlači pitanje: Ako se ovako nešto dešava sa Novembarskom nagradom, šta se sve dešava u bitnim segmentima za funkcionisanje Grada, u sferi privrede, ekonomije i finansija, u segmentima u koje je uključen novac, i koliko je kompromisa za koje građani ne znaju – rekao je Veselinov.

Odbornik LSV u pančevačkoj skupštini Vladan Keljević je rekao i da je Liga pokušala da, između dve sednice žirija za dodelu nagrada, dobije više informacija na sednici Skupštine Grada od gradonačelnika i zamenika predsednika žirija, ali bez uspeha. On je ocenio i da u vladajućoj koaliciji „duva velika promaja, da prljav veš izbija na površinu i da je ovo još jedan dokaz da je koalicija napravljena nakaradno“.

- Svako od nas treba da se zapita ko zapravo vodi ovaj grad. Da li svako može da vrši pritiske na nekog i da opet dođe do nekog cilja? To su reči prvog čoveka grada i zato je sve ovo i diglo veliku pompu, a posle, nakon ovakog kompromisa, po mom mišljenju vrlo sramnog, stvari se zataškavaju - naglasio je Keljević. Dodao je i da je očigledno da je trenutna vladajuća koalicija od početka stabilna po brojnosti i kada su njihove fotelje u pitanju, ali vrlo nestabilna kada je reč o bilo kojoj drugoj važnoj odluci.

(BILSV, 30.10.2014)




Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook