U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.

LSVKomisija za sprovođenje referenduma je objavila da je od ukupno 1.613 građana koji su imali pravo da se izjasne, na referendum izašlo njih 1.027, dok se za uvođenje samodoprinosa izjasnilo 90,75 odsto. Građani Novog Orahova su, izglasavajući sebi novi samodoprinos, pokazali koliko su odgovorni prema sebi i svojim potomcima. Takođe, ovim je još jednom ogromna većina građana dala veliku podršku Savetu Mesne zajednice Novo Orahovo, što pred njega stavlja obavezu da se ispuni sve ono što građani očekuju od onih koji predvode njihovu mesnu zajednicu.

(BILSV, 12. 12. 2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Hitno pronaći odgovorne za skrnavljenje spomenika u Gakovu

Sombor, 06. marta - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da policija hitno pronađe vinovnike skrnavljenja spomen-obeležja pripadnicima nemačke nacionalne zajednice stradalim  u Gakovu, posle Drugog svetskog rata.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Borba za prava žena još uvek traje

SOMBOR - Iako otpočela pre stotinjak godina, borba za prava žena, nažalost, još uvek traje. Žene su još uvek slabije plaćene i još uvek teže dolaze do zaposlenja.
Odbori LSV | Utorak, 06. 03. 2012. | Komentara: 0

Oformiti Agenciju za energetsku efikasnost

ZRENJANIN - Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Vladimir Tešić, podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na Liginu inicijativu da se u Zrenjaninu oformi gradska Agencija za energetsku efikasnost, ocenjujući da bi na taj način bile ostvarene značajne uštede energije i novca građanki i građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook