U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

U Somboru održan prvi forum LSV na temu lustracije

SOMBOR - Na prvom u nizu Foruma Lige socijaldemokrata Vojvodine u okviru kampanje "Podvuci liniju" kojom se zahteva primena i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, takozvanog zakona o lustraciji, u Somboru su 27. oktobra govorili portparolka LSV Aleksandra Jerkov i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović.

Jerkova je prisutne Ligaše i simpatizere upoznala sa motivima pokretanja ove akcije, rekavši da je ovaj zakon primenjivan kad je donesen, danas ne bi bilo slučaja Ratka Markovića. Dodala je da će 9. novembra zvanično uputiti u proceduru Predlog zakona za izmenu i dopunu zakona o lustraciji. Aleksandar Jovanović je izneo podatak da je između 70 i 80 posto sadašnje državne administracije ostalo iz vremena Miloševićevog režima i da ga ne čudi mlaka reakcija policije prema rušilačkom pohodu huligana 10. oktobra u Beogradu, za razliku od razbijanja mirnih demonstracija tokom devedesetih. U diskusiji koja je usledila spomenuta je, između ostalog, potreba donošenja Zakona o restituciji, kao i mogućnost lustracije onih koji su se enormno obogatili koristeći usluge vladajućih struktura.

(BILSV, 28.10.2010.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva i Marton održali javni čas o antifašizmu

ZRENJANIN - Potpredsednica Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton održali su danas, učenicima Zrenjaninske gimnazije u Gradskoj kući u Zrenjaninu, javni čas posvećen antifašizmu.
Odbori LSV | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Prikuplja se pomoć za korisnike narodne kuhinje u Rumi

RUMA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Ruma i Forum žena LSV Ruma pokrenuo je dobrotvornu kampanju pod nazivom "ŠIROKO SRCE kao ravnica". Kako je navedeno u saopštenju, cilj akcije je da se građani pridruže velikom jesenjem spremanju i širokog srca poklone letnju, ali i ostalu odeću koja im više nije potrebna. Odeća će posredstvom Crvenog krsta biti prosleđena onima kojima je najpotrebnija.
Odbori LSV | Sreda, 28. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši očistili naziv Ujvidek na ulazu u Novi Sad

NOVI SAD - Članice I članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad očistili su danas tablu na ulazu u grad na kojoj je pre nekoliko dana neko sprejom preškrabao natpis Ujvidek.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook