U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Zrenjanin, 20. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.

LSV

Podsećamo, pre 6 meseci smo pokrenuli ovo pitanje, i naravno u skladu sa bahatom tradicijom naprednjačke vlasti dugom sada već 11 godina, nismo dobili nikakav odgovor, a na gradilištu, već duže vreme, nema nikakvih aktivnosti.

Tri godine su pustili da prođe između dana kada je odlukom Skupštine grada otkupljena kuća do početka radova, a danas vidimo da radovi i dalje nisu mnogo odmakli, rokovi se probijaju, a gradska imovina propada.

Restauracija je neophodna kako bi se objekat zaštitio od propadanja i priveo nameni izložbeno-muzejskog prostora.

Dr Slavko Županski obavljao je funkciju velikog župana Torontalske županije od 1918. do 1919. godine. Osim istorijskog i simboličkog značaja, kuća ima i značajnu arhitektonsku vrednost, jer je projekat njene rekonstrukcije izradio Dragiša Brašovan, jedan od najznačajnijih srpskih arhitekata 20. veka.

Nije više reč o tome da gradski čelnici ne brinu o kulturi, jer gde god pogledamo vidimo koliko je naš grad ruiniran, u svim oblastima.

Svima nam je jasno da se ne odnose domaćinski prema imovini grada, izgleda da oni ne brinu ni o čemu osim o sopstvenim interesima. Takođe nam je jasno da je Zrenjanincima dosta laži, pokazali smo da nas više niko ne može zaplašiti i da nećemo ćutke gledati kako uništavaju naš grad! 

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook