U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Zrenjanin, 20. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.

LSV

Podsećamo, pre 6 meseci smo pokrenuli ovo pitanje, i naravno u skladu sa bahatom tradicijom naprednjačke vlasti dugom sada već 11 godina, nismo dobili nikakav odgovor, a na gradilištu, već duže vreme, nema nikakvih aktivnosti.

Tri godine su pustili da prođe između dana kada je odlukom Skupštine grada otkupljena kuća do početka radova, a danas vidimo da radovi i dalje nisu mnogo odmakli, rokovi se probijaju, a gradska imovina propada.

Restauracija je neophodna kako bi se objekat zaštitio od propadanja i priveo nameni izložbeno-muzejskog prostora.

Dr Slavko Županski obavljao je funkciju velikog župana Torontalske županije od 1918. do 1919. godine. Osim istorijskog i simboličkog značaja, kuća ima i značajnu arhitektonsku vrednost, jer je projekat njene rekonstrukcije izradio Dragiša Brašovan, jedan od najznačajnijih srpskih arhitekata 20. veka.

Nije više reč o tome da gradski čelnici ne brinu o kulturi, jer gde god pogledamo vidimo koliko je naš grad ruiniran, u svim oblastima.

Svima nam je jasno da se ne odnose domaćinski prema imovini grada, izgleda da oni ne brinu ni o čemu osim o sopstvenim interesima. Takođe nam je jasno da je Zrenjanincima dosta laži, pokazali smo da nas više niko ne može zaplašiti i da nećemo ćutke gledati kako uništavaju naš grad! 

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook