U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Zrenjanin, 20. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.

LSV

Podsećamo, pre 6 meseci smo pokrenuli ovo pitanje, i naravno u skladu sa bahatom tradicijom naprednjačke vlasti dugom sada već 11 godina, nismo dobili nikakav odgovor, a na gradilištu, već duže vreme, nema nikakvih aktivnosti.

Tri godine su pustili da prođe između dana kada je odlukom Skupštine grada otkupljena kuća do početka radova, a danas vidimo da radovi i dalje nisu mnogo odmakli, rokovi se probijaju, a gradska imovina propada.

Restauracija je neophodna kako bi se objekat zaštitio od propadanja i priveo nameni izložbeno-muzejskog prostora.

Dr Slavko Županski obavljao je funkciju velikog župana Torontalske županije od 1918. do 1919. godine. Osim istorijskog i simboličkog značaja, kuća ima i značajnu arhitektonsku vrednost, jer je projekat njene rekonstrukcije izradio Dragiša Brašovan, jedan od najznačajnijih srpskih arhitekata 20. veka.

Nije više reč o tome da gradski čelnici ne brinu o kulturi, jer gde god pogledamo vidimo koliko je naš grad ruiniran, u svim oblastima.

Svima nam je jasno da se ne odnose domaćinski prema imovini grada, izgleda da oni ne brinu ni o čemu osim o sopstvenim interesima. Takođe nam je jasno da je Zrenjanincima dosta laži, pokazali smo da nas više niko ne može zaplašiti i da nećemo ćutke gledati kako uništavaju naš grad! 

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook