Ukidanje subvencija će izazvati pad ratarske proizvodnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 16. 01. 2014. | Komentara: 0

Ukidanje subvencija će izazvati pad ratarske proizvodnje

PANČEVO – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Jovan Petrovački izjavio je da su najave o izmenama subvencija za poljoprivrednike, odnosno da će gotovinski deo biti ukinut i prebačen u investicije o kojima se gotovo ništa ne zna, završni udarac države koji će izazvati pad u ratarskoj proizvodnji.

LSV

- Do sada su, postojećim sistemom subvencionisanja, gotovo sva poljoprivredna gazdinstva bila obuhvaćena što je u nekoj meri imalo kao rezultat povećanje ratarske proizvodnje, a samim tim i izvoza. Nisu tačni navodi ministra da postojeći sistem nije dao rezultata. I do sada je Srbija bila daleko iza svih evropskih zemalja po visini subvencija, a ako zaživi ideja ministra sasvim sigurno ćemo imati pad u ratarskoj proizodnji – istakao je Petrovački na konferenciji za novinare.

On je naveo da je potpuni paradoks da je Vlada Ivice Dačića usvojila Zakon o subvencijama koji jasno propisuje način subvencija, pa je potpuno nejasno da li za ministra Dragana Glamočić zakon nešto znači ili je on iznad zakona, pa može da ga tumači kako mu je volja i  želja.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da postojeći način subvencionisanja treba zadržati uz mogućnost malih korekcija, ali svakako na  bolje, a ne na štetu poljoprivrednika. I, takođe, mišljenja smo da postojeće subvencije ne stvaraju naše poljoprivrednike konkurentnim u odnosu na njihove kolege u regionu, a kamoli u Evropskoj uniji, te da ih svakako treba povećati, a ne smanjiti, kakva je namera aktuelnog ministra. Ostaje nam da vidimo da li će se ovo završiti samo na negativnim reakcijama poljoprivrednika ili na radikalnijim merama, kakve su preduzimali u poslednjih nekoliko godina upravo zbog problema u subvencionisanju u ratarstvu – zaključio je Jovan Petrovački.

(BILSV, 16.01.2014)



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u novosadsku gradsku bolnicu

Povodom odluke da Kovid bolnica na Mišeluku postaje dijalizni centar KCV-a, novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani se oštro protivi toj odluci, te i dalje smatra da Kovid bolnica treba da bude pretvorena u gradsku bolnicu, koja je preko potrebna svim građanima Novog Sada.
Odbori LSV | Utorak, 20. 06. 2023. | Komentara: 0

U Zrenjaninu sve stoji - radovi na kući dr Županskog i dalje bez pomaka

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani ponovo postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta se dešava sa radovima na rekonstrukciji i restauraciji kuće dr Slavka Županskog u Svetosavskoj ulici, budući da je planirano da budu završeni do kraja prošle godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast da osigura bezbednost građana Subotice

Subotički odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i prvog čoveka gradske skupštine Balinta Pastora da u najhitnijem roku iniciraju održavanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o stanju bezbednosti u gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook