Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 09. 2023. | Komentara: 0

Gradska kuća nebezbedna zona!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike zrenjaninske vlasti da pod hitno saniraju vrh kupole na gradskoj kući.
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook