Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV piše peticiju Vladi

PANČEVO - U više od 200 gradova, opština i sela u Vojvodini Liga socijaldemokrata Vojvodine započela je akciju prikupljanja potpisa za izmenu člana Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji propisuje obaveznu godišnju registraciju traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina. Kako je na konferenciji za novianre naveo Jovica Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo, razlog je pre svega loša ekonomska situacija u kojoj se danas nalaze poljoprivrednici.
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook