Usvojena tužba LSV, poništeno razrešenje članova školskog odbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 01. 2015. | Komentara: 0

Usvojena tužba LSV, poništeno razrešenje članova školskog odbora

ZRENJANIN – Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Branislava Jovanov izjavila je danas da je Upravni sud 16. januara ove godine poslao nadležnima u lokalnoj samoupravi presudu kojom se uvažava tužba LSV i poništava razrešenje člana školskog odbora.

LSV

Ona je na konferenciji za novinare objasnila da se u tužbi osporava zakonitost rešenja, zbog bitne povrede pravila postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i pogrešna primena materijalnog prava.

- Na sednici Skupštine grada, koja je održana 08. aprila 2013. godine, razrešeni su i imenovani novi članovi školskih odbora. Rešenja o razrešenju starim članovima uručena su pre isteka njihovih mandata i bez obrazloženja, kao obaveznog dela istog. Time je prekršen Zakon o opštem upravnom postupku. Takođe je prekršen i Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji precizira uslove pod kojima član školskog odbora može biti razrešen pre isteka mandata, a od kojih nijedan nije nastupio. Zloupotreba Skupštine grada i namera aktuelne većine je jasna: cilj je partijsko postavljenje članova SNS i koalicije – podsetila je Jovanov.

Ona je istakla i da je Upravnom sudu podneta tužba protiv konkretnog rešenja Skupštine grada Zrenjanina, a ovaj pravosudni organ je 16. januara ove godine poslao presudu kojom se tužba uvažava, poništava se rešenje Skupštine grada Zrenjanina i predmet se vraća na ponovno odlučivanje.  Prema njenim rečima, presuda navodi da je Skupština grada u obavezi da donese zakonito rešenje.

- Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin će nastaviti da obelodanjuje i podnosi tužbe za nezakonitosti kojima obiluje (ne)rad napredne većine, očigledno na štetu građana Zrenjanina – zaključila je Branislava Jovanov.

(BILSV, 27.01.2015)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook