Utvrditi i odgovornost nadležnih za strahotu u Petrovaradinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 07. 2016. | Komentara: 0

Utvrditi i odgovornost nadležnih za strahotu u Petrovaradinu

Novi Sad, 11. jul - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se precizno utvrdi odgovornost svih nadležnih zbog toga što su dva pit bul terijera brutalno ubila čoveka u Petrovaradinu.To što je, prema prvim informacijama, vlasnik tih opasnih pasa van zemlje i što je u međuvremenu privedena njegova supruga, nije dovoljno. Ako se sam ne vrati i ne preda, vlasnik tih pit bulova može i mora biti izručen Srbiji.

LSV

Pored toga, neophodno je utvrditi da li postoji i odgovornost pre svega nadležnih inspekcija, ili komunalne policije. Tim pre, jer je pre tačno mesec dana, iz dvorišta kuće na Kamenjaru izjurio pas rase šarplaninac i teško povredio sedmogodišnju devojčicu i njenog oca.

Građanke i građani Novog Sada imaju pravo da znaju da li nadležne službe uopšte imaju evidenciju o opasnim psima, njihovim vlasnicima i uslovima u kojima ih čuvaju? Da li je moguće da te službe nisu imale pojma o tome da neko, u dvorištu ima dva opasna psa, kadra da ubiju čoveka?

Izuzetno je važno da hitno, pre nego što opet neki opasan pas izjuri na ulicu i strada neko dete, sve nadležne institucije saopšte da li i šta tačno preduzimaju da se ovakve strahote spreče?

Član Predsedništva
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook