Vladislav: Moramo biti brana pojavnim oblicima ekstremizma i šovinizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 05. 2015. | Komentara: 0

Vladislav: Moramo biti brana pojavnim oblicima ekstremizma i šovinizma

VRŠAC - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac Dušan Vladislav podsetio je danas, povodom 70. godišnjice od pobede nad fašizmom, da je Drugi svetski rat odneo ogroman broj života, te da su ogromnu žrtvu podneli i građani Vojvodine.

LSV
 
- Gotovo da nema mesta gde bar neki meštanin nije dao život za oslobođenje od ove pošasti. Vršac i sela naše opštine nisu izuzetak. Sremski front, Batina i Virovitički mostobran odneli su najveći broj života meštana naše opštine. Stradali su jedan pored drugog Srbi, Rumuni, Mađari, Česi, Slovaci, Slovenci... Stradali su jedan pored drugog paori, doktori, službenici, radnici, studenti i učenici... Stradali su u borbi protiv fašizma - istakao je Vladislav.
 
On ukazuje da je njihova žrtva opomena i podsetnik na zlo koje se nadvilo nad celom Evropom polovinom XX veka, ali i obaveza da nikad više ne dozvolimo da se ovo zlo seme primi.
 
- Svaki pojavni oblik ekstremizma i šovinizma predstavlja korak bliže nacizmu i fašizmu. Mi moramo biti brana tim pojavnim oblicima! Svedoci smo uništavanja spomen obeležja žrtvama Drugog svetskog rata, što je nedopustivo! Budućnosti nema bez prošlosti, kao ni sadašnjosti bez vizije budućnosti. Iz tog razloga na današnji dan odajemo slavu svim žrtvama fašizma, bez obzira na veru i naciju. Smrt fašizmu! - zaključio je predsednik GrO LSV Vršac Dušan Vladislav.
 
(BILSV, 09.05.2015)



Odbori LSV | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Za Evropski dan parkova - nove sadnice u OŠ

ZRENJANIN - Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton danas je, sa đacima OŠ "Petar Petrović Njegoš", učestvovao u akciji sadnje desetak novih sadnica tuje u parku škole.
Odbori LSV | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Efikasnijim merama do veće poljoprivredne proizvodnje

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za poljoprivredu Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Petar Mihajlov pozvao je danas na konferenciji za novinare Vladu Srbije da ukine obaveznu godišnju registraciju traktora.
Odbori LSV | Sreda, 18. 05. 2011. | Komentara: 0

Pružiti stručnu i finansijsku pomoć malim i srednjim preduzećima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu, preduzetništvo i međugraničnu saradnju GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da veliki privredni subjekti u gradu Zrenjaninu i regionu ne rade usled loše privatizacije, svetske ekonomske krize i drugih faktora koji su doveli do prestanka proizvodnje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook