Vlast u Šidu pokazala šta misli o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Vlast u Šidu pokazala šta misli o ljudskim pravima

NOVI SAD, 19. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije protestvuje zbog uklanjanja izložbe fotografija posvećene promociji ljudskih prava sa ovogodišnjeg osiječkog i beogradskog Prajda dva sata pred otvaranje izložbe, kao i otkazivanja debate o proterivanju Hrvata iz Srema. 
 
LSV
Budući da su ti događaji bili planirani i najavljeni u prostorijama Gradske biblioteke u Šidu, odluka direktorke te gradske institucije da ih onemogući samim tim predstavlja jasan znak da vlast u Šidu cenzuriše umetnost i javni govor.  Ujedno, to pokazuje i stav šidske vlasti prema ljudskim pravima sa jedne i bolnim ranama iz mračnih devedesetih godina, sa druge strane.
 
Budući da je direktorka Gradske biblioteke u Šidu funkcionerka Demokratske stranke Srbije uvereni smo da ovakvih iznenađenja ne bi blo da je izložba bila posvećena liku i delu Vladimira Putina ili da je bila organizovana debata o potrebi gušenja autonomije Vojvodine.
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook