Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front za osnivanje naučnih instituta

KIKINDA – Vojvođanski front zalaže se za osnivanje naučnih instituta u Kikindi.

LSV

– Problem je u tome što mi imamo centralizovani sistem i svi instituti se maltene nalaze u Beogradu. Imamo 55 instituta u Beogradu i svega šest u Novom Sadu, odnosno to je šest koji i postoje na teritoriji Vojvodine. Lokalna samouprava može da osnuje institut i vreme je da Kikinda dobije svoj. Za početak se zalažemo za Institut za pedagoška i psihološka istraživanja, a onda i Insitut za tehnološku transformaciju, izjavio je Miroslav Grujić, kandidat za odbornika.

Po dobijanju statusa grada, u Kikindi je vreme za osnivanje gradskih opština, ističu u Vojvođanskom frontu.

– Pre svega tu mislim na Mokrin i to će biti naša linija vodilja u budućem periodu - da Mokrin postane prva gradska opština. Mokrin to zaslužuje zbog najvećeg nalazišta nafte i gasa na teritoriji Grada Kikinde i po tome što je najveća mesna zajednica u našoj opštini – rekao je Saša Homanov, kandidat za odbornika.

Predstavnici Vojvođanskog fronta su još jednom ponovio da dodelom povelja za zdravstvene radnike ne bi trebalo da se prave razlike.

(SzILSV, 10.06.2020)



Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook