Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Vratiti imovinu lokalnim samoupravama i Pokrajini

SUBOTICA - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokreće inicijativu da se konačno zakonski uredi pitanje vraćanja imovine Vojvodini, odnosno svim lokalnim samoupravama u Srbiji, istakao je danas predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić.

On je na konferenciji za novinare pojasnio da je LSV intenzivirala aktivnosti oko zakonskog uređivanja pitanja vraćanja imovine pokrajini, odnosno lokalnim samoupravama, što odavno traži, dodajući da je dobro što je aktuelna vlada prihvatila ne samo razgovor o tome, već i pripremu odgovarajućeg zakonskog akta.

"Objektivna je teškoća da republička Direkcija za imovinu nema ažurne spiskove imovine, pa je dogovoreno osnivanje radne grupe koja bi u razumnom roku pripremila te spiskove, kako bi se znalo šta treba da se vrati " naveo je Vojnović.

(BILSV, 29. 03. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Zastava Vojvodine na zgradi mesne zajednice u Jabuci

JABUKA – Na zgradi mesne zajednice Jabuka od juče je istaknuta zastava Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 03. 2012. | Komentara: 0

Stručni saveti za poljoprivrednike

BANATSKO NOVO SELO/JABUKA – Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavila je predstavljanje svoje agrarne politike, a na tribinama na kojima su govorili stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, stočarstva i turizma, zainteresovani poljoprivrednici su mogli da čuju savete o tome kako i na koji način da plasiraju svoje proizvode na tržište, metode zaštite i očuvanja proizvoda, kao i mogućnost da upravo ti proizvodi budu osnov dovođenja stranih turista na ove prostore.
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za podizanje spomenika Todoru Manojloviću

Član Saveta za kulturu Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor Savremene galerije Zrenjanin Radovan Živankić predstavio je danas inicijativu te institucije za postavljanje spomenika Todoru Manojloviću.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook