Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 20. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratiti punu pomoć trudnicama i porodiljama u Somboru

Novi Sad, 20. mart - Jedan od prvih poteza koje će Liga socijaldemokrata Vojvodine preduzeti nakon lokalnih izbora u Somboru jeste vraćanje isplate mesečne nadoknade nezaposlenim trudnicama i porodiljama u iznosu od 10 hiljada dinara tokom 18 meseci, odnosno od trećeg meseca trudnoće do navršenih godinu dana deteta.

 
Na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, podržanu sa 5.000 potpisa građanki i građana Sombora, pet godina je tako i bilo. Tih 180.000 dinara je pomoglo roditeljima da lakše prebrode najzahtevniji period priprema za rođenje deteta i tokom prve godine kada su veliki troškovi samo za osnovne potrebe deteta.
 
Na žalost, aktuelna vlast na čelu sa SNS, odlučila je početkom februara da tu pomoć umanji i isplaćuje jednokratno 50.000 dinara i tako bebama u Somboru uskrati preostalih 130.000 dinara. 
 
Odbornici i odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine bili su nadglasani u svim pokušajima da spreče tu nepravdu.
 
Sramna odluka odbornika skupštinske većine grada Sombora SNS, SPO, SPS, SVM i GG „Sombor“ za sve biće promenjena odmah nakon promene vlasti posle izbora. Ima mnogo načina da Sombor uštedi i zaradi, ne mora to da čini na bebama.
 
Nataša Terbec
Predsednica Foruma žena LSV i
odbornica LSV u Skupštini grada Sombora



Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook