Vučić da zaustavi prepakivanje lokalnih vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 21. 11. 2012. | Komentara: 0

Vučić da zaustavi prepakivanje lokalnih vlasti

KIKINDA – Predsednica Skupštine opštine Kikinda Đurđina Jerinkić juče je u izjavi novinarima najoštrije osudila pretnje kojima je izložena odbornica SDPS Azra Valentić.


LSV

– Pozvala bih premijera, a naročito zamenika premijera Aleksandra Vučića, da kaže svojim stranačkim kolegama da se obustavi pokušaj “prepakivanja“ i „prekomponovanja“ vlasti u Kikindi. Mislim da je ovaj slučaj dokaz tih pritisaka i da je namanje što jedan čovek koji vodi stranku, i koji je pri tom na čelu tajnih službi, može da kaže jeste da Azri Valentić garantuje bezbednost u svakom smislu, a naprednjacima nalaže da odustanu od pokušaja nasilne promene volje građana i menjanja vlasti po svaku cenu – istakla je ona. Jerinkićeva je navela i da će sa pokušajem podmićivanja Azre Valentić i pretnji koje su joj tom prilikom upućene, upoznati međunarodne organe.
– O pretnjama odbornici obavestiću ambasade, OEBS i druge međunarodne organizacije. Smatram da ih je neophodno upoznati sa ovom situacijom kak ose čitav slučaj ne bi zataškao. Nemam nameru da dozvolim pritiske na bilo kog od ukupno 39odbornika u Skupštini – rekla je Jerinkićeva.  

(BILSV, 21. 11. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook