Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Zrenjanin, 20. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

LSV

Ukoliko postoji mogućnost da se to obezbediti deci u Beogradu, onda je obaveza vlasti u Zrenjaninu da se potrudi da i deca u Zrenjaninu dobiju besplatne udžbenike.

Razlog više za to je i činjenica da je u Zrenjaninu prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade u Beogradu. Prosek plata u Zrenjaninu je manji od republičkog i pokrajinskog proseka. Dodatni argument je i to što roditelji zrenjaninske dece moraju da kupuju vodu za piće koju bi im poslali u školu, zato što kod nas voda i dalje nije za piće. Zato je dužnost i obaveza zrenjaninske vlasti da učini sve da ljudima u Zrenjaninu olakša školovanje dece.

Ovo bi bila jedina ispravna i pravedna odluka, jer deca u Zrenjaninu nisu manje vredna od dece u Beogradu.

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani predlaže predstavnicima gradske vlasti da sada blagovremeno planiraju sredstva u budžetu za narednu godinu za besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.

Odbornička grupa
 Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook