Zamenik predsednika opštine Šid na Uskrs vređao manjine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

Zamenik predsednika opštine Šid na Uskrs vređao manjine

ŠID - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid osudio je danas govor mržnje zamenika predsednika šidske opštine Srđana Maleševića na društvenoj mreži Fejsbuk i zatražio njegovu ostavku.

LSVU zajedničkom saopštenju opštinskih odbora LSV i Demokratske stranke u Šidu, navedeno je da Maleševićevo pisanje na sraman način ponižava i vređa pripadnike nacionalnih manjina i to na dan kada proslevljaju veliki praznik Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, kao i verska osećanja svih hrišćana. Oni ističu da je zamenik predsednika opštine pokušao svojom retorikom da naruši dobre međuljudske odnose Šidu i vrati nas u mračne devedesete.

- Nedopustivo je da jedan od najviših funkcionera naše opštine, umesto čestitke svojim sugrađanima koji poštuju gregorijanski kalendar, uputi najsramnije reči, skrnaveći verski praznik koji proslavljaju i potpirujući na taj način versku i nacionalnu netrpeljivost na teritoriji naše opštine. Naše dve stranke su se protiv ovakvih i sličnih dela koja narušavaju tolerantnu međuljudsku i međunacionalnu atmosferu borile kroz čitavo svoje postojanje, braneći na taj način ljudska i manjinska prava i Ustav republike Srbije - navedeno je u saopštenju šidskih ligaša i demokrata.

Oni zahtevaju da Srđan Malešević odmah podnese neopozivu ostavku na mesto zamenika predsednika opštine, jer je nedopustivo da ovakav čovek predstavlja opštinu u političkom, moralnom, niti bilo kom drugom smislu. Takođe, u saopštenju se ističe da DS i LSV traže da državne institucije pokrenu istragu i utvrde motive ovog sramnog postupka Srđana Maleševića i da zvanični predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine Šid javno osude čin Maleševića, te upute javno izvinjenje pripadnicima nacionalnih manjina na teritoriji opštine.

Opštinski odbori LSV i DS će, kako navode u saopštenju, svoje zahteve, osim široj javnosti i zvaničnim organima opštine Šid, uputiti i na adrese svih relevantnih institucija u Pokrajini i Republici, tražeći da se na ovaj način ispravi učinjena nepravda koju je Srđan Malešević naneo Opštini Šid i svim njenim građanima

- Čuvajući dostojanstvo naše opštine i braneći građane od ovakvih političkih i moralnih posrnuća gospodina Srđana Maleševića, čvrsto ostajemo pri stavu da ovakvi ljudi, kojoj god političkoj stranci pripadali, nisu i ne smeju biti poželjni u javnom životu Opštine Šid, Autonomne Pokrajine Vojvodine i Republike Srbije i njenih građana - zaključuje se u saopštenju OO LSV i OO DS Šid.

(BILSV, 01.04.2013)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook