Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine na Skupštini opštine Vrbas

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine zavijorila se i na zgradi Skupštine opštine Vrbas. To je 12 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Predsednik OO LSV Vrbas Mario Mažar je opštinskim vlastima predao zastavu još 25. februara, kada mu je rečeno da će odgovor dobiti u zakonskom roku. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 10. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, Baču, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 09.04.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izboriti se za bolju budućnost

KUSIĆ – U izuzetnoj atmosferi, u punoj sali Spomen doma u Kusiću, pred oko 250 članova i simpatizera, održana je prva predizborna tribina Lige socijaldemokrata Vojvodine u opštini Bela Crkva.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 1

Ubrzano se predaju liste za izbore

NOVI SAD – U poslednjih nedelju dana Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je izborne liste za lokalne izbore u više opština i gradova Vojvodine. Takođe, predato je i više kandidatura za poslanike po većinskom izbornom sistemu na izborima za Skupštinu AP Vojvodine.
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad pre svega i pre svih

NOVI SAD – Novom Sadu je potreban čovek koji nema gazdu u Beogradu i kojem je Novi Sad najvažniji, a interes Novosađana ispred svega, ocenila je sinoć poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini i  kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook