Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Isto to je 28. februara učinio i predsednik Opštinskog odbora LSV Bač Setvan Kanja, i tada mu je bilo obećano da će zastava biti podugnuta što je ove nedelje i učinjeno. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 11. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 25.03.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook