Zaštitite radnike i zabranite Trećoj Srbiji da upravlja gradskom imovinom!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 03. 2015. | Komentara: 0

Zaštitite radnike i zabranite Trećoj Srbiji da upravlja gradskom imovinom!

NOVI SAD, 27. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku protestima radnika JKP „Informatika“ i još jednom apeluje da se Trećoj Srbiji oduzme pravo da upravlja gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima.

LSV
Dve i po godine interesna grupa Treća Srbija nanosi trajnu štetu gradskoj imovini i svemu što su generacije građanki i građana Novog Sada stvarale i gradile. 

Svako gradsko preduzeće ili institucija sa kojim je ta interesna grupacija imala bilo kakve veze je razoreno ili uniženo, a svu tu bahatost i kriminal, prati iživljavanje i zlostavljanje radnika kakvo je nezapamćeno u istoriji Novog Sada.

Pre tačno mesec dana vladajuća većina je odbila da uopšte razgovara o smeni direktora JKP „Informatike“, zbog svih propusta u radu i tako preuzela deo odgovornosti za štetu koju Treća Srbija nanosi ovom preduzeću. 

Daljim odbijanjem ili otezanjem odluke da se ovoj interesnoj grupaciji oduzmu sve finansijske poluge koje jasno i najgrublje zloupotrebljavaju, vlast u Novom Sadu direktno podržava ne samo uništavanje „Informatike“, nego i nezapamćeno zlostavljanje radnika.

To znači da podržava odluku čelnika „Informatike“ da otpuštaju dugogodišnje i stručne radnike, a zapošljavaju partijske vojnike koji su dobili otpremninu u „Lisju“. Takođe, to znači i podršku raznim sumnjivim tipovima koji nemaju veze sa preduzećem da i dalje prepadaju ljude po hodnicima i uteruju im strah u kosti, o čemu svedoče radnici. 

Prevelika je to cena za dodavanje većine gradskoj vlasti.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pruža punu podršku svima koji protestvuju ispred JKP „Informatika“. Kao najjača opoziciona stranka u gradu iskoristićemo sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju da zaustavimo ovo bezumlje, tiraniju i nepravdu prema poštenim radnicima.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook