Zaštititi standard građana Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 06. 06. 2013. | Komentara: 0

Zaštititi standard građana Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu apelovala je danas na gradske funkcionere da zaštite građane i građanke od zakonske regulative kojom će Zrenjaninu biti oduzeti prihodi, koji će se ubuduće slivati u republičku kasu.
LSVTakođe, upozoreno je i da će, ukoliko ne zaštite grad za koji su odgovorni, posledice po standard života u njemu biti katastrofalne.
Istovremeno, GrO LSV Zrenjanin podseća da je na današnji dan pre 244 godine, 6. juna 1769. godine, taj grad primio Carsku Povelju, kojom je znatno uznapredovao i izdigao se u rang Slobodnog trgovišta. Ovom poveljom Bečkerek prestaje da bude komorski posed i dobija status trgovišta, pa samim tim stanovnici postaju slobodni građani.
– Posle dobijanja Carske Povelje naš grad beleži značajan napredak. Broj stanovnika se povećava, razvijaju se trgovina i zanatstvo, a započinje i industralizacija. Formiranjem gradskog Senata započinje i era parlamentarizma u Zrenjaninu. Ovim datumom počinje moderno doba u srcu Banata – navodi se u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.  
Zrenjaninski ligaši i ligašice pozvali su gradske čelnike da, u trenutku kada je nezaposlenost u Zrenjaninu porasla za tri meseca za 4,2 odsto, kada je blokirano 13,94 odsto računa preduzeća i preduzetnika, a ukupan iznos blokade iznosi 2.674 miliona dinara, po ugledu na prošlost omoguće građanima i građankama Zrenjanina dostojanstven život i put ka lepšoj budućnosti.
– Zrenjaninci i Zrenjaninke nisu zaslužili ovako poražavajuće nizak standard života, veliku nezaposlenost, uništene firme, devastirane zgrade i zbog toga upozoravamo one koji vode grad da je opredeljenost ka evropskim integracijama i investicijama u privredu najbolji način da se popravi kvalitet života u Zrenjaninu – zaključuju u svom saopštenju zrenjninski ligaši.

(BILSV, 06. 06. 2013.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook