Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Novi Sad, 04. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.

LSV

Ovih dana je objavljena informacija da je „Četnički pokret Sokolovi“, čiji je jedan od zastupnika Miloš Stanimirović, koji je 2012. osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u selu Tovarnik, dobio finansijska sredstva od opštine Šid.

Ovakve odluke šidskih vlasti su sramotne i ne doprinose stvaranju modernog i zdravog društva u kojem postoji vladavina prava.

Ratni zločinci paradiraju po našim medijima, sede u političkim institucijama, a organi vlasti finansiraju rad njihovih organizacija.

LSV insistira da se sa ovakvom politikom prestane.

Ratnim zločincima je mesto na smetlištu istorije!

Odbornica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u SO Šid
Dejana Đurđević



Odbori LSV | Petak, 30. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenje Ustava Srbije u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je ponovo dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu kojim ga upoznaje sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotičana 18.000 manje, a SNS i SVM Vučića proglašavaju počasnim građaninom

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Subotica zahteva od odbornika Skupštine grada da odbiju predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina Subotice.
Odbori LSV | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV - Vojvođani: Rešiti pitanje zgrade Doma vojske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta su učinili i šta planiraju da učine da se reši status zgrade Doma vojske (zgrada Trgovinsko-industrijske komore) i da se privede nameni.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook