Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 04. 05. 2022. | Komentara: 0

Zašto opština Šid finansira osuđenog ratnog zločinca?

Novi Sad, 04. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne vlasti u Šidu da prekinu finansiranje udruženja građana koja su osnovali osuđeni ratni zločinci.

LSV

Ovih dana je objavljena informacija da je „Četnički pokret Sokolovi“, čiji je jedan od zastupnika Miloš Stanimirović, koji je 2012. osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina u selu Tovarnik, dobio finansijska sredstva od opštine Šid.

Ovakve odluke šidskih vlasti su sramotne i ne doprinose stvaranju modernog i zdravog društva u kojem postoji vladavina prava.

Ratni zločinci paradiraju po našim medijima, sede u političkim institucijama, a organi vlasti finansiraju rad njihovih organizacija.

LSV insistira da se sa ovakvom politikom prestane.

Ratnim zločincima je mesto na smetlištu istorije!

Odbornica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u SO Šid
Dejana Đurđević



Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Jovanović prekrečio poruke mržnje

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je 16. decembar kukasti krst i grafit mržnje na kući u Ulici Janka Veselinovića 11.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook