Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

Odbornik LSV Aleksandar Marton podsetio je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija medija koji nisu privatizovani na lokalne samouprave.

LSV

- Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij. LSV smatra da je bilo nedopustivo gašenje Radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao gradjane Zrenjanina o aktuelnim dogadjajima - rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, prestanak rada te radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je taj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao gradjane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.


- Interes Zrenjaninaca svima mora biti na prvom mestu i zato se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave - rekao je Marton.

Radio Zrenjanin poslovao je kao javno preduzeće sa 30 zaposlenih. Program je prestao da emitije posle 36 godina, sredinom decembra 2015, jer je po Zakonu o informisanju morao da se privatizuje, ali za privatizaciju nije ni bio oglašen.

(BILSV, 16.05.2017)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook