Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.

On je rekao da su zaposleni Zrenjaninci, što je slučaj i u drugim sredinama u našoj zemlji, često u situaciji da im se rad ne vrednuje dovoljno, a nesloga sindikata samo ide u prilog poslodavcima koji žele da sopstvene probleme u poslovanju rešavaju otežavanjem položaja svojih radnika.

- Ima, srećom, i u našem gradu primera dobrih i uspešnih kolektiva, korektnih poslodavaca i zaposlenih koji su u potpunosti zadovoljni svojim statusom. Tome treba težiti u narednom periodu, jer je to jedini put koji vodi  ka oporavku privrede i smanjenju nezaposlenosti " navodi Marton u saopštenju. On takođe kaže da će lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih nadležnosti, preduzimati aktivnosti koje mogu da zaustave negativne trendove i pospeše procese koji vode povratku grada Zrenjanina na nekadašnje privredne pozicije.

(BILSV, 29.04.2011.)




Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 2

Grad je morao biti spreman

NOVI SAD – Budžet grada Novog Sada bi u četvrtak mogao da se suoči sa bankrotom, jer bi tada sa računa moglo da bude povučeno 1,3 milijarde dinara, po tužbi ATP Vojvodina, a šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskom parlamentu Zlata Peričin ocenila je za Blic da je Grad morao da ima spreman plan šta će se preduzeti u tom slučaju.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 02. 2013. | Komentara: 0

Ni Beograd, ni Novi Sad, već Zrenjanin

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, mr Vojislav Matić, zahvalio se danas svim zrenjaninskim ligašima i ligašicama na podršci i nesebičnoj pomoći, ističući svoje zadovoljstvo jer može da se pohvali da je deo tima koji je u ovoj predizbornoj kampanji radio isključivo uz pomoć resora iz Zrenjanina.
Odbori LSV | Utorak, 12. 02. 2013. | Komentara: 0

Sudbina Zrenjanina ne sme zadesiti Vojvodinu

NOVI SAD - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić rekao je danas novinarima da su rezultati koje je LSV ostvarila kroz resore za koje je bila nadležna do majskih izbora najbolji pokazatelj odnosa prema Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook