Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

Zrenjanin, 10. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u koje je nestručna i bahata gradska vlast dovela Zrenjanin.

LSV

Naime, ne samo što je prosečna plata Zrenjaninaca manja i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade Beograđana, nego je potpuno paradoksalno da se takav Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život u Srbiji. 

Izgradnja autoputa prema Novom Sadu i Beogradu, koji je daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao autoput, a koji bi doprineo ekonomskom osnaživanju grada, još uvek nije ni započet.

Kao da više nikome nije vest to što Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina, a u pogledu kvaliteta vazduha spada u kategoriju prekomerno zagađenih gradova.

Onda ne treba da nas čudi što Zrenjanin prema prvim podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Zrenjanin je bio grad za ponos, danas je devastiran i siromašan, a ljudi, posebno mladi, odlaze iz njega.

Ovo nije rezultat nekakve katastrofe, ili prirodnih tokova, za ovakav Zrenjanin odgovorni su oni koji rukovode gradom bez ikakve ideje o opštem dobru, o kvalitetu života Zrenjaninaca. Pitanje je koliko još dugo Zrenjaninci mogu ovako da žive i šta će ostati od našeg grada nakon vladavine nesposobnih i nesavesnih.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Otkriti vandale koji su išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih vlasti da u najkraćem mogućem roku pronađu i kazne vandale koji su, porukama neprimerene sadržine, išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici.
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti da li za njih postoji crvena linija da počnu da brinu o zdravlju Zrenjaninaca, budući da je Zrenjanin među prvih šest mesta u zemlji po zagađenju vazduha arsenom.
Odbori LSV | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton: I Banaćani žele da njihovim prugama juri brzi voz Soko

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas da je u Vojvodini  još pre više od 100 godina funkcionisala jedna od najgušćih železničkih mreža u Evropi, a da danas, 2023. godine, više od 300.000 stanovnika koji žive između Zrenjanina i Beograda nema železnički putnički saobraćaj.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook