Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 10. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanin na rubu istrebljenja i nestanka

Zrenjanin, 10. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje u koje je nestručna i bahata gradska vlast dovela Zrenjanin.

LSV

Naime, ne samo što je prosečna plata Zrenjaninaca manja i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a prosečna zarada oko 30.000 dinara manja od prosečne zarade Beograđana, nego je potpuno paradoksalno da se takav Zrenjanin nalazi među pet najskupljih gradova za život u Srbiji. 

Izgradnja autoputa prema Novom Sadu i Beogradu, koji je daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao autoput, a koji bi doprineo ekonomskom osnaživanju grada, još uvek nije ni započet.

Kao da više nikome nije vest to što Zrenjanin nema ispravnu pijaću vodu već 19 godina, a u pogledu kvaliteta vazduha spada u kategoriju prekomerno zagađenih gradova.

Onda ne treba da nas čudi što Zrenjanin prema prvim podacima završenog popisa ima 16.800 stanovnika manje u odnosu na broj iz popisa 2011. godine. Dakle, Zrenjanin je za deset godina izgubio stanovnika koliko broji cela opština Žitište.

Zrenjanin je bio grad za ponos, danas je devastiran i siromašan, a ljudi, posebno mladi, odlaze iz njega.

Ovo nije rezultat nekakve katastrofe, ili prirodnih tokova, za ovakav Zrenjanin odgovorni su oni koji rukovode gradom bez ikakve ideje o opštem dobru, o kvalitetu života Zrenjaninaca. Pitanje je koliko još dugo Zrenjaninci mogu ovako da žive i šta će ostati od našeg grada nakon vladavine nesposobnih i nesavesnih.

Dejan Čapo
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook