Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin vodi računa o osobama sa invaliditetom

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom i godišnjice od osnivanja, Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom održao je danas svečanu sednicu na kojoj su, sem članova, bili prisutni i predstavnici lokalne samouprave, udruženja i nevladinog sektora.

Zrenjnain

Stevica Radu, predsednik Saveta, podsetio je na neke od pokrenutih inicijativa, koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana Zrenjanina.
– Na samom početku rada, otvorena je mejl adresa [email protected], putem koje komuniciramo sa građanima, i ovo je ujedno i prilika da pozovem sve da nam se jave sa svojim sugestijama, primedbima i predlozima. Podržali smo inicijativu Gradske uprave Zrenjanina da se ozvuči zvaničan sajt grada, jer mislimo da je to pravi način da se internet učini dostupnim za sve – naveo je on. Radu je dodao da je u dogovoru sa prevoznikom, firmom "Net bus", postignut dogovor da se u narednih pet godina započne uvođenje niskopodnih autobusa na linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, a da su zahvaljujući ažurnosti menadžmenta "Net busa" već uvedene dve linije sa pristupačnim autobusima. Kako je rekao, Savet je pribavio i stručno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika grada Zrenjanina o mogućnostima postavljanja lifta u Gradskoj kući, a na osnovu kojeg se predviđa da se u nekoj od narednih adaptacija zgrade u nju ugradi i lift za sve one koji nisu u mogućnosti da savladaju barijere u kretanju. Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, koji je otvorio svečanost, pohvalio je jednogodošnji rad i zalaganje članova Saveta ističući da je dobra komunikacija sa lokalnom samoupravom rezultirala mnoštvom kvalitetnih inicijativa, kojima će se podići kvalitet života za široku populaciju ljudi, poput osoba sa invaliditetom, starijih građana, roditelja i trudnica.

(BILSV, 02. 12. 2011.)Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook