Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninaca manje nego na prošlom popisu

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Prvi rezultati popisa pokazuju manji broj stanovnika u Vojvodini, a taj trend postoji i u Zrenjaninu, naveo je na današnjoj konferenciji za novinare regionalni koordinator LSV za Srednji Banat Marko Stanimirović. Prema njegovim rečima, jasno se pokazalo da je u svim delovima Srbije broj stanovnika manji u odnosu na prethodni popis.

Taj trend, takođe, postoji i u gradu Zrenjaninu, a prema prvim procenama broj stanovnika je manji za 4 000 do 5 000. Situacija je najkritičnija u ruralnim područjima, što je jasan pokazatelj da se stanovništvo koncentriše u većim gradskim sredinama.

- Čak je i Uredba Vlade Republike Srbije o regionalnoj razvijenosti pokazala da je grad Beograd jedino i najrazvijenije područje u našoj zemlji, pa stoga i ne čudi činjenica da se broj stanovnika nije smanjio u glavnom gradu. AP Vojvodina takođe prati negativan trend gubljenja stanovnika, a i Uredba ju je svrstala u nerazvijene regione, što je direktna posledica centralističke politike države - upozorio je Marko Stanimirović. On je dodao da su upravo najnerazvijenije opštine u Vojvodini, kao što su Žitište, Nova Crnja i Sečanj, u kojima je bruto društveni proizvod višestruko manji nego u Beogradu, a prosečne zarade dva i po puta manje. Stanimirović je zaključio da strategija LSV može da zaustavi ovakve negativne trendove, tako što će se građankama i građankama omogućiti da svoje potrebe ostvaruju u sredinama u kojima žive.

(BILSV, 18. 10. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

LDP podržao kandidate LSV u drugom krugu

ZRENJANIN – Liberalno demokratska partija u Zrenjaninu će, u drugom krugu izbora za Skupštinu AP Vojvodine po većinskom sistemu, podržati kandidate Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona i mr Vladimira Vasiljeva, potvrdio je juče menadžer GrO LDP Zrenjanin Rastko Stefanović.
Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

Nastavak akcije uređenja parka "Titov gaj"

Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev, zajedno sa Igorom Martonom, predsednikom Saveta MZ "Žarko Zrenjanin", obišao je danas park "Titov gaj", u kojem je, uz pomoć LSV, nastavljeno uređenje postavljanjem stubova za reflektore.
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook