Zrenjaninska vlast dobila packe od DRI zbog kašnjenja licitacija za zemljište

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast dobila packe od DRI zbog kašnjenja licitacija za zemljište

Zrenjanin, 28. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike zrenjaninske vlasti zbog konstantnog i poslovičnog kašnjenja licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina. 

LSV

Da je situacija loša potvrđuje i izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) koje je konstatovala da Zrenjanin nije efikasno sprovodio postupke davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, što posledično dovodi do neblagovremene realizacije postupaka.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su upozoravali svake godine na sednicama Skupštine grada i u medijskim obraćanjima na kašnjenje, jer je to nažalost bila loša praksa aktuelne zrenjaninske vlasti godinama unazad. 

Neodgovorna i bahata vlast nije reagovala na naša dobronamerna upozorenja, kao što uopšte nije imala na umu da bi interes građana trebalo da im bude na prvom mestu. Zato sada imamo situaciju da ih Državna revizorska institucija prekoreva.

Na ovom primeru gradska vlast pokazuje ignorantski i ponižavajući odnos prema paorima, koji na tom obradivom zemljištu već godinama unazad ne mogu da izvrše setvu i primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme, a kašnjenje se ozbiljno odražava i na kvalitet državne zemlje.

Tužno je gledati koliko se predstavnici vlasti ne snalaze u obavljanju redovnih poslova koji su im u nadležnosti, ali je jasno Zrenjaninci više ne smeju biti taoci ovako loše vlasti.

Dejan Čapo
odbornik LSV u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li je pokrajinski sekretar Sakalaš naložio isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalaša da li su nadležni organi u sekretarijatu koji vodi utvrdili zašto na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li je naloženo njeno isticanje.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Iz Skupštine grada nagoveštavamo promene koje su preko potrebne Zrenjaninu

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina odlučili su da se vrate u skupštinske klupe.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook