Zrenjaninska vlast dobila packe od DRI zbog kašnjenja licitacija za zemljište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 02. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast dobila packe od DRI zbog kašnjenja licitacija za zemljište

Zrenjanin, 28. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike zrenjaninske vlasti zbog konstantnog i poslovičnog kašnjenja licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina. 

LSV

Da je situacija loša potvrđuje i izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) koje je konstatovala da Zrenjanin nije efikasno sprovodio postupke davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, što posledično dovodi do neblagovremene realizacije postupaka.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine su upozoravali svake godine na sednicama Skupštine grada i u medijskim obraćanjima na kašnjenje, jer je to nažalost bila loša praksa aktuelne zrenjaninske vlasti godinama unazad. 

Neodgovorna i bahata vlast nije reagovala na naša dobronamerna upozorenja, kao što uopšte nije imala na umu da bi interes građana trebalo da im bude na prvom mestu. Zato sada imamo situaciju da ih Državna revizorska institucija prekoreva.

Na ovom primeru gradska vlast pokazuje ignorantski i ponižavajući odnos prema paorima, koji na tom obradivom zemljištu već godinama unazad ne mogu da izvrše setvu i primene odgovarajuće agrotehničke mere, jer nemaju mogućnost da zakupe zemljište na vreme, a kašnjenje se ozbiljno odražava i na kvalitet državne zemlje.

Tužno je gledati koliko se predstavnici vlasti ne snalaze u obavljanju redovnih poslova koji su im u nadležnosti, ali je jasno Zrenjaninci više ne smeju biti taoci ovako loše vlasti.

Dejan Čapo
odbornik LSV u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook