Zrenjaninski ligaši u akciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 08. 2011. | Komentara: 0

Zrenjaninski ligaši u akciji

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Dragan Nedeljkov, predsednik IO GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj decentralizacije kulture i potrebu da se raznovrsni sadržaji, namenjeni, pre svega najmlađima, održavaju i u manjim naseljenim mestima. Dobar primer za to je i najnovija akcija LSV, pod nazivom "Deca su budućnost".

- Smeh, razdraganost, reči i dobra atmosfera šire se ovih dana Tomaševcom, Melencima, Čentom, Belim Blatom, Botošom, Aracom, Stajićevom, Ečkom, Mužljom i Zrenjaninom, a reč je o našoj akciji, koja se sprovodi u okviru serije predstava u izvođenju glumaca teatara "Magnusa", tokom koje klovn i mađioničar svojim veštinama i znanjem čine da deca uživaju u ovim predstavama. Na ovaj način približili smo kulturu najmlađima u sredinama u kojima nemaju često priliku da uživaju u takvim sadržajima. Cilj ove akcije jeste inicijativa da se obogati programski sadržaj u manjim mestima, a dokazalo se i da postoji veliko interesovanje za tim - rekao je Dragan Nedeljkov i dodao da se ova akcija održava drugi po redu, a u planu je da postane tradicionalna. Najmlađi će moći da uživaju u programu u sredu, 17. avgusta na Zelenom Polju u sali MZ, sa početkom od 16 časova i u 19 časova u Mužlji ispred vrtića u centru, a u četvrtak, kada se akcija i završava, u centru Melenaca od 16 časova i u 19 časova u Aracu, ispred MZ.

(BILSV, 16.08.2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Privrednici uslovljavaju rađanje

KIKINDA - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se zaustavi praksa diskriminacije žena prilikom zapošljavanja. Od mladih žena poslodavci zahtevaju da potpišu papir kojim se obavezuju da neće rađati, istakla je Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda. Ona je na konferenciji za novinare istakla da je nedopustivo da se takvo postupanje prema ženama ne kažnjava, i to u društvu gde već godinama natalitet opada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook