Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 06. 12. 2014. | Komentara: 0

Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

BAČKA TOPOLA – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3.decembra, u prostrorijama Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola, održan je okrugli sto “Mrvica znanja, dve kašičice svesti o problemu i šaka jednostavnih aktivnosti su sastojci veoma uspešnog stava o invalidskoj problematici”.  

LSV

Pored članica OO Foruma žena LSV Bačka Topola i drugih stranačkih funkcionera, okruglom stolu prisustvovao je Paul Nješe, predsednik Udrženja obolelih od multiple skleroze „Mala Bačka” iz Bačke Topole. Reč je o udruženju osnovanom pre 6 godina uz pomoć članica Foruma žena LSV, koje su organizovale dobrotvorni bal za prikupljanje novčanih sredstava za registraciju Udruženja.
Predsednica Foruma žena LSV Bačka Topola Ibolja Palušek, ukazuje da  je bilo reči o temama vezanim za svakodnevni život osoba sa invaliditetom, njihovim aktivnostima u opštini Bačka Topola, o sardanji sa drugim udruženjima iz okoline. Jedan od uspešnih projekata bio je  „Otklanjanje barijera” kojim je omogućen lakši pristup osobama sa invaliditetom nekim ustanovama u Bačkoj Topoli  i prelazak preko ulica u centru grada. Pomogli su i krečenje prostorija za rehabilitaciju u Subotici, dodaje ona. 
– Zamolili su nas da im pomognemo da ostvare bolju saradnju sa mesnim zajednicama na teritoriji naše opštine i da podržimo njihove akcije našim prisustvom, te smo i pozvani da 4. decembra 2014. godine prisustvujemo humanitarnom koncertu u Bačkoj Topoli, sa kojim sad već treći  put obeležavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i da posetimo humanitarnu izložbu njihovih radova. Sav prihod je namenjen njihovim nepokretnim članovima za kupovimu tzv. higijenskih paketa – istakla je Palušekova.

(BILSV, 06. 12. 2014)



Saopštenja | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić zloupotrebljava funkciju predsednika i ozbiljno krši Ustav Srbije

Funkcionerska kampanja, koju sa mesta predsednika republike već nedeljama sprovodi Aleksandar Vučić, ozbiljno je kršenje člana 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije.

Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik pozvao je danas tužioce u Srbiji da prestanu da ćute i sankcionišu sve one koji su umešani u kupovinu glasova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook