Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić može o zakonima da misli da su glupi, ali ih se mora pridržavati, barem u toku predizborne kampanje

Novi Sad, 11. decembar 2023 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u toku sastanka sa bugarskim kolegom Rumenom Radevim, nazvao je glupim ustavom i zakonom regulisana pravila koja regulišu funkcionersku kampanju.

Vojvođani LSV ponovo pozivaju Agenciju za borbu protiv korupcije da pod hitno pokrene postupak protiv Aleksandra Vučića zbog kršenja Ustava i Zakona o sprečavanju korupcije.

LSV

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik istakao je da predsednik republike narušava integritet izbornog procesa i da se to mora zaustaviti.

- Aleksandar Vučić mora da zna jednu stvar - zakoni koje donosi Narodna skupština nisu glupi. Oni možda mogu imati manjkavosti, ali reći za njih da su glupi je krajnje nedopustivo. Možda Vučić o zakonima Srbije može misliti privatno i da su glupi i da bi on voleo da bude iznad njih, ali on ih se, kao građanin Srbije, mora pridržavati. Verovatno je to njemu jako teško, ali mora pokušati, barem u četiri nedelje predizborne kampanje. Svima je jasno da je Vučić uništio demokratske institucije sistema, a sada pod noge baca Ustav i zakone. To mora biti zaustavljeno - naveo je Olenik.

On je pozvao građane u odbranu države i njenih institucija od postupaka vlasti.
Najbolji način da to učine je izlazak na izbore 17. decembra u velikom broju.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook